Om oss

Om Författarcentrum Syd

 

Författarcentrum Syd omfattar Skåne, Blekinge, Jönköpings, Kronobergs och Kalmar län. Föreningen har cirka 400 medlemmar. Genom Författarförmedlingen bokar Författarcentrum Syd årligen cirka 500 författarbesök och framträdanden. Vi är också arrangör av flera publika litterära program som vi såväl gör i egen regi samt producerar i samarbeten med andra föreningar, företag och kulturaktörer i vårt upptagningsområde, såsom Litteraturnod Vimmerby, Ölandsförfattarna, Lyrikvännen, KlimatAkademin, ABF, Världspoesidagen i Malmö, samt bibliotek, litterära arrangörer och bokmässor.

 

Vi ingår i Litteraturkollegiet inom Region Skånes strategiarbete för utveckling av litteraturområdet i samverkan med flera andra centrumbildningar och organisationer.

 

Författarcentrum Syd samarbetar inom skrivartävlingen för gymnasiet Jag skriver i dina ord med Författarcentrum Väst, Norr och Öst.

 

Författarcentrum Syd arrangerar fortbildning för författare i hela vårt geografiska område, med fokus på att höja kompetensen och ge specialistkunskaper i ämnen som är relevanta för just våra medlemmar – som konsten att skriva inom olika litterära genrer, presentera och marknadsföra sig som författare, stå på scen, skapa egna lokala litteraturprogram och nå ut i digitala medier.

 

Läs mer om medlemskap i Författarcentrum Syd här.

 

Läs mer om vad som är aktuellt i Författarcentrum Syd här.

Sociala medier

Facebook

Instagram

Med stöd från